Estàs a: Pàgina principal > Novetats

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “MÉS ENLLÀ DEL VI_DOQ PRIORAT”

"Tast del llibre dels Cellers de Poboleda”

 

En el marc de la 3ª Jornada Tècnica de Tast de Vins de Poboleda, organitzada pels Cellers de Poboleda i l’Ajuntament de Poboleda el dia 21 d’abril, es presentarà el llibre “Més enllà del vi_DOQ Priorat”.

Per veure el cartell de la presentació:

http://www.limonium.org/General/Presentacio_llibre_Poboleda.pdf

Aquest acte de presentació, amb el nom de “Tast del llibre dels Cellers de Poboleda”, es realitzarà a les 17.00 h a la Sala Polivalent de Poboleda i té entrada lliure.

El llibre “Més enllà del vi_DOQ Priorat” és el primer d’una col·lecció que està escrivint i editant la consultoria Limonium S.L. i el seu spin-off Med For Life Communication.

L’objectiu de Med For Life Communication és el foment i l’impuls de tota activitat i projecte que ajudi a POSAR EN VALOR EL TERRITORI, les seves excel·lències i el seu CAPITAL CULTURAL, AMBIENTAL I SOCIAL basat en una economia sostenible.

En aquest sentit, la producció vitivinícola, i especialment en un territori tan complex i interessant com el Priorat – emmarcat en el procés d’aprovació de la Carta del Paisatge i de candidatura com a paisatge cultural de la humanitat per la UNESCO, i on conviuen dos denominacions d’origen – és un dels elements que permeten combinar de manera més clara territori, societat i economia.

El llibre “Més enllà del vi_DOQ Priorat” no és una guia ordinària de vins i cellers, sinó una reflexió profunda sobre el procés històric, econòmic i humà que ha portat a l’existència de 96 cellers diferents en un territori tan reduït, amb menys de 2000 hectàrees de vinya. El llibre es basa en les entrevistes personals realitzades als responsables de cadascun d’aquests cellers durant un intens treball realitzat el darrer any, de manera que les històries són contades pels protagonistes, i la suma de totes elles – unides a les dissertacions dels autors del llibre sobre el valor afegit cultural, la història, el paisatge i la seva ètica i el territori del Priorat – permeten aconseguir una visió àmplia i enriquidora del sector vitivinícola i més enllà. Així, tots els cellers, independentment de la seva dimensió productiva o econòmica, o la seva rellevància pública i social, tenen el mateix espai per expressar-se. A l’acte que es realitzarà a Poboleda, es posarà èmfasi sobre els 12 cellers existents al municipi, que tenen en general dimensions petites i que estan molt arrelats al poble i el seu territori, i on ja s’expressa aquesta diversitat existent al Priorat (des de cooperatives a micro-cellers, des de poboledans de tota la vida fins a cellers propietat d’estrangers...).

Med For Life Communicationestà en aquests moments, i sota el mateix format, treballant els llibres “Més enllà del vi_DO Conca de Barberà” i “Més enllà del vi_DO Terra Alta”, per poder explicar les realitats d’aquestes denominacions d’origen tan singulars del migjorn català.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87