Estàs a: Pàgina principal > Novetats

LIMONIUM AMB EL MEDI AMBIENT - LA PETJADA DE CARBONI

Acabem el curs al COAMB sobre el càlcul de la petjada de Carboni

 

S’entén per petjada de carboni la comptabilització de tots els gasos d’efecte hivernacle emesos ja sigui directa o indirectament durant la realització d’una activitat, esdeveniment o producte. Aquest indicador sol expressar-se en kgCO2 equivalent.
 
Des de Limonium, preocupats per la crisi ambiental global que estem patint amb el ja conegut canvi climàtic, estem disposats a aprendre noves eines que ens permetin establir nous paràmetres a nivell d’empreses i organitzacions per tal que puguin implementar estratègies de reducció i compensació de les emissions de GEI derivades de les seves activitats.
 
En aquest sentit, acabem de realitzar un curs impartit des del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) per l’empresa Inèdit Innovació per a la sostenibilitat. En aquest interessant curs s’han impartit les principals característiques de les normes ISO14040 i PAS2050 que regulen els paràmetres per al càlcul de la petjada de carboni. Alhora, també s’han posat de manifest les principals problemàtiques alhora de realitzar els diferents càlculs.
 
Tots som conscients que hem de canviar la situació ambiental global. El problema és que, tot i parar atenció en intentar generar les mínimes emissions, no som conscients de la complexitat dels processos i dels nombrosos paràmetres que indirectament afecten a les nostres activitats i que incrementen la nostra petjada de carboni. Gràcies al càlcul acurat d’aquesta, podem conèixer amb precisió tots els factors que influeixen en la nostra activitat i d’aquesta manera podem implementar les mesures correctores d’eficiència pertinents per tal de disminuir l’impacte ambiental que generem.   
 
Així doncs, coneixes realment la teva petjada de carboni? Amb el càlcul de la petjada de carboni, guanyes tu! – guanya el planeta!     

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87