Estàs a: Pàgina principal > Novetats

LIMONIUM EN UNA JORNADA DE RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL A L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

Assistència a la jornada organitzada des del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques. Hi vam ser al Castell de Miravet el 20 de setembre

 

 

La inauguració de l’acte va anar a càrrec del Director General de Desenvolupament Local, Jordi Sala, que va ressaltar el paper clau de l’administració pública a l’hora de promoure polítiques de gestió socialment responsable a les petites i mitjanes empreses del nostre país com a formula per garantir el seu desenvolupament sostenible i la del propi territori.

Cal destacar l’assistència del Director General d’Economia Social Cooperativa i del Treball Autònom, Xavier López . Segons el senyor López El govern de la Generalitat de Catalunya vol convertir la Responsabilitat Social Empresarial en un “projecte de país” i promoure la seva aplicació a tots els estaments públics de Catalunya, segons va anunciar dijous a Miravet el director general d’Economia Social Cooperativa i del Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier López. Més de 65 persones, entre representants de l’administració pública i professionals i experts en matèria de desenvolupament local sostenible, van participar en la jornada “La Responsabilitat Social a l’Administració Pública”, organitzada a l’emblemàtic castell de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte de cooperació interterritorial Gestió Sostenible Rural. 

López va explicar que, amb la voluntat de treballar des d’una perspectiva més integradora, el govern de la Generalitat ha impulsat una comissió interdepartamental liderada des del mateix Departament de Presidència, l’objectiu de la qual és definir una estratègia de foment d’aquest concepte que abordi tant la seva aplicació interna en el sí de l’administració, com la seva aplicació externa, en l’àmbit de la difusió. El director general va anunciar que la intenció del govern és que aquesta estratègia impliqui a la totalitat de les administracions públiques del país:  Generalitat, diputacions i administració local.

La jornada va comptar també amb la participació del Director General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del govern d’Aragó, Javier Navarro, que va explicar el paper proactiu del govern d’Aragó per fomentar, des de l’any 2001, la Responsabilitat Social Empresarial a les empreses d’aquesta Comunitat; i de l’expert Josep Maria Canyellas, que va equiparar el paper de l’administració local a una empresa a l’hora de gestionar la seva responsabilitat social i va insistir en la necessitat de distingir entre “l’aplicació de bones pràctiques de RSE” i  l’adopció d’una “autèntica política de gestió de la RSE”.

L’acte es va cloure amb un panell d’experiències públiques entorn la RSE, en el qual la tècnica de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, Montse Cusachs va presentar la xarxa Retos de Territoris Socialment Responsables i el coordinador de programes del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Oriol Tarrats, el projecte Interreg Cogita.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87