Estàs a: Pàgina principal > Novetats

SIGNATURA DE LA CARTA DEL PAISATGE DEL PRIORAT

UN PACTE PER LA POSADA EN VALOR DEL PRIORAT

 

Avui 4 d’octubre s’ha realitzat l’acte de signatura del document de la Carta del Paisatge del Priorat que hem redactat l’equip de LIMONIUM, juntament amb Estudi DTUM.

L’acte ha comptat amb la signaturade l’Observatori del Paisatge, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal del Priorat (com a principal promotor).  Entre els agents impulsors de la Carta del Paisatge (que avui han participat en l’acte de signatura) s’hi troben també la majoria d’ajuntaments de la comarca; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; la Diputació de Tarragona; la DOQ Priorat; la DO Montsant; la DO Siurana; el Parc Natural de la Serra de Montsant; el Consorci de la Serra de Llaberia; l’associació Prioritat i PIMEC Priorat. Alhora, també cal destacar més d’un centenar d’entitats i particulars que s’han adherit al Pacte de la Carta del paisatge i han assumit compromisos concrets.

La Carta és una eina que convida, d’una manera clara i evident, a la posada en valor de la comarca del Priorat a través d’un dels seus elements més complexes i destacats, el paisatge. La Carta cal entendre-la com un full de ruta pel futur que ha estat fruit d’un pacte consensuat d’administracions, agents locals i particulars. Aquest consens serà útil si entenem que és part d’un projecte que busca com a objectiu principal valoritzar aquest magnífic territori.


La signatura d’avui no és un punt d'arribada, representa la voluntat d’una comunitat humana i geogràfica que vol mirar cap a un futur format de territoris intel·ligents. És en aquesta realitat de territori intel·ligent on el Priorat ha de jugar la lliga dels millors al costat d’indrets com la Toscana i Escòcia, els quals ja fa anys han demostrat que aquesta possibilitat és viable.

 

Comunicat de Premsa Departament de Territori i Sostenibilitat

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2012/10/04/12/52/df24f73f-d9a5-431d-806b-c8a0d17b78ef.pdf

Agència Catalana de Notícies

http://www.acn.cat/acn/687001/Societat/fotografia/conseller-Recoder-paisatge-del-Priorat.html

Notícia del Consell Comarcal del Priorat

http://www.priorat.cat/actualitat/noticia/llum-verd-la-carta-del-paisatge-del-priorat

La Vanguardia

http://www.lavanguardia.com/local/tarragona/20121005/54351655110/priorat-firma-carta-paisaje-blindar-territorio.html

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87