Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Treball de l’estudi del conflicte entre l’avifauna i l’agricultura a l’estuari del Sado a Portugal

Tanquem una de les feines que estàvem fent des de Limonium Portugal

 

Aquesta setmana s’han tancat definitivament els documents (memòria i cartografia amb SIG inclòs) de l’estudi del conflicte entre l’avifauna i l’agricultura a l’àmbit territorial de l’Estuari del Sado a Portugal.

Aquesta feina ha estat coordinada per la Candida que és la persona de Limonium que treballa a Portugal, i que des de fa mesos participa en aquest projecte amb la col·laboració del personal tècnic de la Reserva Natural do Estuário do Sado. L’objectiu d’aquest treball ha estat conèixer el comportament de l’avifauna amb els cultius d’arrossars en aquest indret de Portugal, per poder-ne reduir els efectes negatius sobre l’agricultura.

El treball ha tingut diferents fases: delimitació de l’espai a estudiar, realització de reunions amb propietaris i enquestes amb afectats, recopilació de dades de censos d’aus, treball de camp relacionat amb el comportament de les diferents espècies tractades, diagnosi i conclusions. També s’ha realitzat un treball d’anàlisi cartogràfic dels factors que interactuen amb els arrossars relacionats amb l’avifauna, tant per tipus d’espècies com a factors condicionants (proximitat a carreteres, tipus d’hàbitats, etc...).

Un dels trets destacables de l’estudi és que la cigonya és l’espècie que causa més conflicte, ja que és molt difícil preveure el seu comportament a causa de la seva gran adaptació, aptitud i tolerància als conreus dels arrossars i el seu entorn en general.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87