Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Un article per reflexionar

Esperana i Responsabilitat vers a la sostenibilitat

 

A tots els homes i dones de bona voluntat que ocupen llocs de responsabilitat en els mbits econmic, poltic o social, demano de ser bons guardians del medi ambient.

El Papa Francesc I es va adrear ahir durant lhomilia de la primera missa a la Plaa San Pere en Roma, davant de  ms de dos-cents mils persones.     

Com guardians de la creaci, de la naturalesa, dels altres i del medi ambient, no podem permetre que els signes de la destrucci i la mort acompanyin el cam del nostre mn!, ha continuat el Papa de Roma.

Aquest hauria de ser un element de reflexi per tots, ateus, agnstics i creients, cristians catlics i daltres confessions, independentment del paper que per ells jugui lespiritualitat, lesglsia i la religi. Custodiar com un principi que justament no pertany noms a una vocaci dels cristians, sin de tota la humanitat que persegueix valors ineludibles com responsabilitat i respecte.

Aquest papa argent, amb els seus primers gestos, est demostrant una extraordinria actitud per intentar recuperar el lloc duna Fe feta amb dels elements capaos de regalar esperana. Segur que des del temps de lencclica Rerum Novarum(Sobre les Coses Noves)publicada pel Papa Lle XIII el 1891, fins als temps ms moderns caracteritzat per la fora tamb fsica dels missatges del Papa Joan Pau II o de Benet XVI, shan pogut observar molts canvis i, no obstant les esglsies sanaven buidant, la capacitat de renovar-se sha mantingut.

El contingut de les paraules de Francesc I, tant pels creients, com per la resta dels mortals (en tant en quant Cap dEstat i persona influent sobre el comportament de milions i milions de persones arreu del mn) sn molt importants perqu troben el seu sentit en un impuls primordial en aquesta societat que sembla no creure en res ms que en una creixent irresponsabilitat.

Parlar del medi ambient en el bell mig dun passatge on es tractava de recordar els deures que la societat ha de fer per sortir daquesta crisis, pot ser un element ms dinspiraci i reflexi per tots aquells que volen  jugar el partit dun desenvolupament no noms sostenible, sin responsable envers els diferents collectius humans, principalment els ms vulnerables, sense oblidar-se de les possibilitats  duna espiritualitat autntica que porti un aire fresc, on la biodiversitat que va meravellar Francesc dAsss pugui salvaguardar els milions de sers vivents, plantes i animals, amenaats diriament amb comportaments digne de un esperit que egosticament sucida.

Si entenem que la crisi econmica s principalment una crisi de valors, de punts de referncies perduts, seria magnfic que aquest home dorigen itali, amb arrels doncs a la Mediterrnia, perduri en lexemple que podria impulsar un altre canvi tant vital,  necessari i consensuat.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38