Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Acció dia voluntariat Telefónica

Coordinació dels treballs d'extracció d'al·lòctones a Salou per part dels Voluntaris de Telefónica

 

En el marc del Dia del Voluntariat de Telefónica, 25 voluntaris deTelefónica  van eliminar el divendres passat dia 4 d’octubre  nombrosos exemplars d’una planta invasora del litoral català, la coneguda com ungla de gat (Carpobrotus edulis), en un tram dels enjardinaments que es troben darrera les dunes de la Platja Llarga de Salou.

Els treballs de l’eliminació de l’ungla de gat formen part d’una sèrie d’actuacions que promou la Fundación Telefónica, la qual gestiona la xarxa multicultural del voluntariat corporatiu del Grup Telefónica, que busca promoure l’acció social i col·laboració dels treballadors, desenvolupant accions solidàries diverses.

Les actuacions que es van desenvolupar a Catalunya per part de Telefónica van ser coordinades por la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), de la qual la SCEA (Societat Catalana de l’Educació Ambiental) n’és membre. La SCEA va  participar en aquesta jornada de voluntariat a través d’un dels seus centres adherits amb la proposta de LIMONIUM Territori Intel·ligent. Per altra banda LIMONIUM va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou.

Vídeo fet per un dels voluntaris el Manuel Saiz Ferrández per iniciativa pròpia

http://vimeo.com/76213361

Vídeo de la notícia del TAC12:

http://tac12.xiptv.cat/tac-salou/capitol/netegen-lentorn-de-la-platja-llarga-de-salou-de-plantes-invasores

Aquesta actuació per part de Telefónica és una clara aplicació de la Responsabilitat Social Territorial (RST). En la línia de la RST aprofitem per poder fer difusió del producte: EMPRESES RESPONSABLES AMB EL TERRITORI (ERT) i que de manera altruista hem pogut desenvolupar en aquesta ocasió. Des de Limonium oferim els nostres serveis per crear i desenvolupar projectes, iniciatives, accions, etc. directament lligades a la Responsabilitat Social Territorial (RST) en altres empreses de sectors diversos que vulguin realitzar actuacions de RST.            

                                                  

La RST, que s’emmarca dins de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), es defineix com la contribució activa i voluntària a la millora social, econòmica i ambiental en un determinat territori sobre el qual incideix l’activitat empresarial. En aquest sentit, l’activitat d’extracció d’una espècie invasora de l’entorn litoral és un exemple clar d’activitat de responsabilitat social territorial. En el cas de Fundación Teléfonica la nostra tasca ha consistit en tota la organització de la jornada i els treballs de comunicació ambiental (educació ambiental als treballadors i suport per la divulgació).

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87