Estàs a: Pàgina principal > Novetats

PRIMERA GRAN FEINA DE LIMONIUM A AMÈRICA DEL SUD

INICIEM ELS TREBALLS DE REDACCIÓ DEL “PLAN DE MANEJO AMBIENTAL DEL HUMEDAL LOS PATOS EN TOCANCIPÁ, COLOMBIA”

 

La setmana passada vam rebre l’Ordre de Compra de FEMSA Coca-Cola per concretar el contracte de serveis d’elaboració del “Plan de Manejo Ambiental del Humedal Los Patos”, a la municipalitat de Tocancipá, regió de Cundinamarca, Colòmbia.

FEMSA Coca-Cola ha firmat un conveni amb la Corporació Autònoma Regional de Cundinamarca dins del programa d’apadrinament de zones humides, pel qual s’encarrega de la planificació, recuperació i dinamització d’aquesta petita zona humida de 2 ha que forma part de l’antigament extens sistema de zones humides associades a la plana al·luvial del riu Bogotà, actualment molt reduïts en superfície i degradats per l’expansió agrícola, urbana i d’infraestructures.

A petició de FEMSA Coca-Cola, el mes de maig passat, Limonium va elaborar una completa proposta de desenvolupament del Pla de Gestió en la que compta amb diferents col·laboradors colombians que, finalment, ha estat seleccionada per la multinacional del sector de les begudes sota criteris tècnics i econòmics.

En la nostra darrera visita a Colòmbia durant el mes de novembre, ja vam iniciar treballs previs de caracterització de la  zona humida que, tot i la seva petitesa, incorpora flora d’interès i espècies d’aus endèmiques de la zona com Rallus semiplumbeus i Fulica americana bogotensis,  a més de diverses parelles de “monjita” (Chrysomus icterocephalus) i és un lloc de pas i sedimentació d’aus migratòries que utilitzen el corredor nord-sud de la vall del Bogotá entre les serralades oriental i central.

La zona humida té, a més, un gran potencial per l’ús públic per situar-se adjacent al casc urbà d’aquesta localitat una trentena de quilòmetres al nord  de Bogotà.

Ara estem confeccionant el disseny de l’equip, el repartiment de tasques i els treballs inicials, que han de  concloure el juny de 2014.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87