Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Treball de camp a la zona humida

Visita i sessi brain-storming per a la redacci del Plan de Manejo Ambiental

 

FEMSA Coca-Cola ha contractat els serveis de LIMONIUM per a l'elaboraci d'aquest Pla que est directament relacionat amb el conveni existent entre aquesta empresa i la Corporaci Autnoma Regional de Cundinamarca dins del programa d'apadrinament de zones humides, pel qual s'encarrega de la planificaci, recuperaci i dinamitzaci d'aquest petit aiguamoll de 2 ha que forma part del sistema d'aiguamolls associats a la plana alluvial del riu Bogot.

Aix doncs, aquest dilluns dia 20 de gener hem realitzat una fructfera jornada de treball de camp al Aiguamoll acompanyats de diversos professionals colombians que estaran involucrats en l'elaboraci del Plan de Manejo Ambiental d'aquesta zona humida de Tocancip.

Aprofitant el bon temps, hem realitzat una visita completa al permetre de la zona humida, podent constatar l'existncia de comunitats vegetals tpiques d'un aiguamoll colmatat, amb domini de Scirpus californicus, i de diverses espcies d'aus de gran inters, com Rallus semiplumbeus i Gallinula melanops ssp. bogotensis, com a mnim amb una parella de cada espcie. A banda, tamb shan observat un mnim de 8 parelles de Chrysomus icterocephalus, 15 parelles de Gallinula chloropus i la presncia d'espcies de limcoles com Vanellus chilensis, Tringa solitria iGallinago nobilis.

Hem fet un brain-storming en la mateixa zona humida que ha perms les aportacions de tots els participants (Fundacin Humedales de Bogot, Fundacin Yoluka, Fundacin Natural Planet, Fundacin Naturaleza y Patrimonio, Cmara Verde de Bogot)amb nombroses idees d'inters. Sha pogut posar de manifest el gran potencial biolgic de la zona humida, malgrat les seves importants problemtiques, per especialment el gran potencial per a l's pblic i la recreaci, atenent a la seva ubicaci annexa al nucli urb de Tocancip .

La jornada ha acabat amb un bon pat tpic al restaurant la Casona de Tocancip.

Podeu veure fotografies de la jornada al nostre facebook.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38