Estàs a: Pàgina principal > Novetats

CAPTURANT EXEMPLARS DE CRANC AMERICÀ

ACTIVITAT DE COL•LABORACIÓ AMB ASSOCIACIÓ CEN AL GLORIETA

 

Durant el vespre d'aquest passat divendres i el matí de dissabte, l'Agustí, membre de l'equip de Limonium, ha col·laborat juntament amb altres participants, en l'activitat organitzada per l'Associació CEN consistent en la captura d'exemplars de cranc americà (Procambarus clarkii) en un dels trams conflictius del riu Glorieta al seu pas pel municipi d'Alcover. 

 Per a millorar l’eficàcia en les captures, els participants es van dividir en dos grups que van realitzar un parell de batudes al llarg del tram d’actuació. En acabar les captures directes, es van instal·lar un total de 8 trampes per a capturar exemplars durant la nit.

Com a resultat de l’actuació s’han comptabilitzat més de dos-cents exemplars caçats, els quals, en acabar, es van mesurar i pesar per tal poder seguir un estudi de la població d’aquesta espècie de crac que està acabant amb bona part de la biodiversitat dels nostres rius, en especial amb les poblacions de cranc ibèric (Austropotamobius pallipes).

 Amb petits gestos com el d’aquest cap de setmana, l’Associació CEN  http://www.assoc-cen.org  procura controlar poc a poc l’expansió d’aquest cranc maligne. Estigueu atents a la pròxima captura i animeu-vos a col·laborar!

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87