Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Col•laboració pràctiques Universitat Rovira i Virgili

Finalitza amb èxit un altre programa de pràctiques del Màster "Planificació Territorial: Informació, eines i mètodes "

 

La visió de la protagonista; Catalina Nieves Rodríguez

"Com enginyera forestal, el meu perfil acadèmic i professional ha girat al voltant del maneig integral del medi ambient i del recursos naturals, des d'una perspectiva sistèmica de les interaccions humanes i el seu entorn natural. El meu interès pels temes ambientals, m'ha portat a participar com a professional i voluntària, de l'assessoria tècnica en l'ús racional dels recursos naturals, de l'avaluació, consolidació i / o realització de projectes ambientals que han buscat l'ús adequat del sòl rural i urbà. També he participat en activitats pedagògiques i culturals encaminades a revitalitzar espais naturals degradats i oblidats, immersos en la ciutat.

Aquest mateix interès em va portar a cursar el Màster denominat Planificació Territorial: Informació, eines i mètodes, de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, com a experiència acadèmica fora de la meva ciutat i país d'origen, Bogotà-Colòmbia, per l'interès inesgotable de la immersió en diferents cultures, de viure i estudiar en aquest país.

En la recerca de les pràctiques externes com a culminació del meu Màster, vaig trobar a la Consultora ambiental Limonium, un lloc en el qual poder-me qualificar professionalment de manera creativa, innovadora, polifacètica i positiva, i estendre un pont entre la meva ciutat d'origen i l'espai que habito ara a Catalunya. Vaig entendre que coincidia i coincideixo amb Limonium en els interessos, les visions i les actuacions que porta a terme aquesta empresa.

Un cop culminades les meves pràctiques externes a Limonium, puc dir que aquestes han significat per mi una gran experiència d’alt valor per a l'exercici futur com planificadora territorial, adquirint el coneixement.  Primer, en el funcionament d'una consultoria ambiental, que com Limonium té un àmplia trajectòria en diversos camps d'acció. Segon,  pel treball encomanat de gestió de l'espai públic i la construcció de propostes territorials en localitzacions geogràfiques diferents amb contextos culturals, turístics i religiosos comuns; la manera més idònia d'exercir la governança en espais on la seva complexitat natural, cultural i social ho mereixen. He tingut l’oportunitat de conèixer l'emblemàtic lloc de la muntanya de Montserrat a Catalunya i el seu homòleg del turó de Monserrate a Colòmbia. Part de la meva formació en el Màster culmina feliçment gràcies a l'autonomia i coneixements proporcionats per l'empresa al llarg d'aquesta experiència ".

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87