Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Plan de Manejo Ambiental del Humedal los Patos, a Tocancip (Cundinamarca, Colmbia)

Acabem treballs i sortim a la revista Quercus

 

Desprs de 6 mesos de treball, durant la primera quinzena de juliol entregarem a FEMSA Coca-Cola el Plan de Manejo Ambiental del Humedal los Patos, a Tocancip (Cundinamarca, Colmbia). Aquest pla realitza una diagnosi scioambiental daquesta petita zona humida de 4 hectrees i proposa una zonificaci i un pla dacci per a aconseguir no noms millorar el seu potencial biolgic, sin convertir lespai en una rea de recreaci activa al servei dels ciutadans de Tocancip i com a zona datracci per al turisme ornitolgic, donada la seva aptitud per a lobservaci dalgunes de les espcies daus dinters de les zones humides de la Sabana de Bogot, com la tingua o rascn bogotano, la tingua de pico verde o la monjita.

El pla ha desenvolupat un intens procs de socialitzaci i participaci amb la realitzaci de quatre tallers diferents  i nombroses entrevistes a responsables i lders socials.

El pla incorpora nombroses accions agrupades en cinc objectius generales. Un gruix de les accions estan encaminades a millorar les connexions hidrolgiques de la zona humida, la seva morfologia (creant nous miralls daigua mitjanant el dragat) i la qualitat de laigua, amb accions com la creaci de filtres verds en els canals dentrada i el control de les captacions illcites daigua. Tamb es pretn combatre activament les espcies de flora invasores, reforestar amb espcies de ribera autctones les motes i rondes de separaci, crear condicions per a diversificar les poblacions daus, circumvallar la zona humida amb una itinerari educatiu i interpretatiu mitjanant la senyalitzaci, situar infraestructura de delimitaci i observatoris per aus o hides. Al mateix temps, es pretn que el PMA de la zona humida de los Patos sigui un germen de tota una srie de millores en els espais verds pblics propers, com el Parque los Patos i el riu Bogot, i que fomentin la conservaci i gesti de la resta zones humides del municipi.

Ens congratula tamb que la revista Quercus en el seu nmero daquest mes de juliol ha destinat dues pgines per un article nostre sobre les zones humides de lentorn de Bogot en general, i la zona humida delos Patos en particular.

En el segent link trobareu l'article de la revista Quercus

http://www.limonium.org/General/Articulo_QUERCUS.pdf

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38