Estàs a: Pàgina principal > Novetats

INICIAT EL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA A “LAGUNAS DE LAGUARDIA” I “DIAPIRO DE AÑANA” (ÀLABA)

Procés de redacció plans de gestió dels LIC “Lagunas de Laguardia” i “Lago de Arreo-Caicedo de Yuso”

 

 Un dels elements fonamentals dins del procés de redacció dels plans de gestió dels LIC “Lagunas de Laguardia” i “Lago de Arreo-Caicedo de Yuso”, per a ser designats com Zones d’Especial Conservació de la Xarxa Natura 2000, així com de l’elaboració dels plans d’ordenació dels recursos naturals del “Diapiro de Añana” i “del Biotopo Protegido de las Lagunas de Laguardia”, és el procés de participació ciutadana.

El dilluns dia 3 de novembre a l’ajuntament d’Añana, i el dimarts dia 4 a l’ajuntament de Laguardia, s’han realitzat les sessions de presentació dels respectius processos de participació. Aquestes sessions, dinamitzades per l’equip de Limonium, han comptat amb la participació de Marta Rozas, responsable del Servei de Medi Natural, i Amaia Barredo, Directora del Medi Natural i Planificació de l’Ambient del Govern Basc.

 

En dites concorregudes sessions, s’ha explicat als assistents l’arquitectura dels plans, en un context complex (espais amb fins a tres diferents figures de protecció (LIC, Zona Humida d’Importància Internacional Ramsar i Biòtop Protegit), els valors més importants que motiven dita protecció, un esbós de la diagnosi i les característiques del procés de participació encara per venir.

 

S’ha de recordar que les següents sessions seran els dies 18 de novembre (Laguardia) i 19 de novembre (Añana) amb uns tallers intensos en els que es convidarà als participants a debatre i aportar propostes pels objectius i les mesures dels plans.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87