Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Limonium Participa en jornada de la xct a Poblet

Jornada històrica per la custòdia del territori al Monestir de Poblet

 

En paraules d’enJosep Maria Mallarach, la jornada sobre custòdia del territori que va tenir lloc al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet el dissabte 16 de maig va ser “històrica”. Aquesta qualificació rau en el fet de que, per primera vegada a Catalunya, una comunitat religiosa, com és el cas de la comunitat demonjos cistercencs del monestir de Poblet, signa acords de custòdia (en aquest cas amb les entitatsGEPEC, CEN, Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i Amics del PNIN de Poblet) per posar en valor la biodiversitat de les seves propietats. Tal com va explicar en Mallarach, alguns dels millors espais conservats al món estan relacionats amb comunitats monàstiques que, des de fa segles, han pogut conservar els valors dels seus territoris a causa de la seva vocació autàrquica i de sostenibilitat. A més, enLluc Torcal, el Prior de Poblet, va tenir l’oportunitat de deixar bocabadada l’audiència amb l’explicació del projecte de reconversió ecològica del monestir i la posterior visita guiada al monument que va oferir als assistents.

Per altra banda, també podem qualificar d’històric el fet que l’empresa REPSOL fos ponent i convidada a la jornada, explicant la seva valuosa experiència del pla d’acció per la biodiversitat a les seves finques en propietat dins elLIC Riu Gaià així com els acords de custòdia signats ambla Sínia del Gaià i Aurora. El fet de que una de les empreses més importants i significatives del nostre territori comenci a estar involucrada en la custòdia pot suposar un nou canvi significatiu i un canvi d’escala en aquest món. Segons paraules d’Eduardo Soler de LIMONIUM , a les comarques de Tarragona s’obren noves oportunitats sempre i quan s’aprofiti el paper que les grans empreses (petroquímiques, logístiques, portuàries, turístiques, energètiques) implantades al territori poden jugar, posant a la disposició de la custòdia del territori terrenys de la seva propietat i fons i mitjans a través de les seves polítiques de responsabilitat social corporativa.

Així, a més de posar en relleu la creixent importància de la custòdia del territori a les comarques tarragonines, la jornada ha tingut la virtut d’obrir els camins de l’aportació de les comunitats religioses i les empreses.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87