Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Limonium Participa en jornada de la xct a Poblet

Jornada histrica per la custdia del territori al Monestir de Poblet

 

En paraules denJosep Maria Mallarach, la jornada sobre custdia del territori que va tenir lloc al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet el dissabte 16 de maig va ser histrica. Aquesta qualificaci rau en el fet de que, per primera vegada a Catalunya, una comunitat religiosa, com s el cas de la comunitat demonjos cistercencs del monestir de Poblet, signa acords de custdia (en aquest cas amb les entitatsGEPEC, CEN, Centre dHistria Natural de la Conca de Barber i Amics del PNIN de Poblet) per posar en valor la biodiversitat de les seves propietats. Tal com va explicar en Mallarach, alguns dels millors espais conservats al mn estan relacionats amb comunitats monstiques que, des de fa segles, han pogut conservar els valors dels seus territoris a causa de la seva vocaci autrquica i de sostenibilitat. A ms, enLluc Torcal, el Prior de Poblet, va tenir loportunitat de deixar bocabadada laudincia amb lexplicaci del projecte de reconversi ecolgica del monestir i la posterior visita guiada al monument que va oferir als assistents.

Per altra banda, tamb podem qualificar dhistric el fet que lempresa REPSOL fos ponent i convidada a la jornada, explicant la seva valuosa experincia del pla dacci per la biodiversitat a les seves finques en propietat dins elLIC Riu Gai aix com els acords de custdia signats ambla Snia del Gai i Aurora. El fet de que una de les empreses ms importants i significatives del nostre territori comenci a estar involucrada en la custdia pot suposar un nou canvi significatiu i un canvi descala en aquest mn. Segons paraules dEduardo Soler de LIMONIUM , a les comarques de Tarragona sobren noves oportunitats sempre i quan saprofiti el paper que les grans empreses (petroqumiques, logstiques, porturies, turstiques, energtiques) implantades al territori poden jugar, posant a la disposici de la custdia del territori terrenys de la seva propietat i fons i mitjans a travs de les seves poltiques de responsabilitat social corporativa.

Aix, a ms de posar en relleu la creixent importncia de la custdia del territori a les comarques tarragonines, la jornada ha tingut la virtut dobrir els camins de laportaci de les comunitats religioses i les empreses.

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38