Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Tancament del Projecte 50/50 a l’escola St. Miquel d’Ascó

Finalitzem projecte d’educació energètica amb presentació i entrega de documentació

 

Aquest dimarts 9 de juny s’ha realitzat un acte institucional a l’Ajuntament d’Ascó relacionat amb el projecte educatiu d’estalvi i eficiència energètica del 50/50.ç

Aquest curs 2014/2015 l’ajuntament d’Ascó ha impulsat un projecte educatiu en el camp de l’estalvi i l’eficiència energètica pioner a la demarcació de Tarragona i que porta per nom “Projecte 50/50”.  Es tracta d’una iniciativa educativa on els alumnes són els protagonistes i els encarregats de conèixer el funcionament energètic del seu centre, les instal·lacions, els consums, les característiques estructurals de les aules i estances, entre d’altres per tal de poder millorar, a través de la implantació d’accions, el consum energètic.

Els alumnes de 5è i 6è, organitzats en grups anomenats equips energètics, han estat els protagonistes d’estudiar energèticament el centre, amb el suport dels tècnics de l’empresa LIMONIUM que han tutora aquest projecte educatiu. Dels resultats de l’estudi han sorgit un conjunt d’accions o actuacions (un total de 31) que permetran la millora i l’eficiència energètica de l’escola en un futur i que engloben actuacions senzilles (canvi d’hàbits) i de no tant senzilles com podria ser el canvi de lluminàries del centre.

Avui s’ha realitzat l’entrega oficial del resultat de tot aquest projecte als representants polítics del municipi i s’ha donat una còpia del projecte al Sr Alcalde d’Ascó que estava acompanyat del Sr Josep Maria Prunera (cap de la unitat de medi ambient del SAM de la Diputació de Tarragona). Han estat els mateixos alumnes que han exposat el projecte a l’alcalde i regidors i després han rebut un petit reconeixement amb un diploma i un petit obsequi.

Cal remarcar la importància d’aquest projecte educatiu que va més enllà de la educació energètica, ja que fomenta la interiorització i la clara conscienciació de la importància del no malbaratament energètic per part dels alumnes, tot traspassant-t’ho a la seva vida personal i a les seves llars. També és important pel foment del treball en equip, les activitats d’iniciació a la interpretació de plànols, la lectura de les factures energètiques, la comunicació, etc.....

Cal agrair la participació i entusiasme de tot l’equip directiu de l’escola i grup humà que hi treballa, en especial al Josep Maria i a la Fina per la seva implicació dins dels equips energètics, a l’ajuntament d’Ascó per impulsar el projecte i finançar-lo, a la Diputació de Tarragona pel seu suport en el camp de la divulgació, i sobretot als alumnes de cicle superior de l’escola St Miquel que ho han fet possible. Gràcies i Felicitats.

http://www.xtec.cat/ceipsantmiquel/

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87