Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Tancament del Projecte 50/50 a lescola St. Miquel dAsc

Finalitzem projecte deducaci energtica amb presentaci i entrega de documentaci

 

Aquest dimarts 9 de juny sha realitzat un acte institucional a lAjuntament dAsc relacionat amb el projecte educatiu destalvi i eficincia energtica del 50/50.

Aquest curs 2014/2015 lajuntament dAsc ha impulsat un projecte educatiu en el camp de lestalvi i leficincia energtica pioner a la demarcaci de Tarragona i que porta per nom Projecte 50/50.  Es tracta duna iniciativa educativa on els alumnes sn els protagonistes i els encarregats de conixer el funcionament energtic del seu centre, les installacions, els consums, les caracterstiques estructurals de les aules i estances, entre daltres per tal de poder millorar, a travs de la implantaci daccions, el consum energtic.

Els alumnes de 5 i 6, organitzats en grups anomenats equips energtics, han estat els protagonistes destudiar energticament el centre, amb el suport dels tcnics de lempresa LIMONIUM que han tutora aquest projecte educatiu. Dels resultats de lestudi han sorgit un conjunt daccions o actuacions (un total de 31) que permetran la millora i leficincia energtica de lescola en un futur i que engloben actuacions senzilles (canvi dhbits) i de no tant senzilles com podria ser el canvi de lluminries del centre.

Avui sha realitzat lentrega oficial del resultat de tot aquest projecte als representants poltics del municipi i sha donat una cpia del projecte al Sr Alcalde dAsc que estava acompanyat del Sr Josep Maria Prunera (cap de la unitat de medi ambient del SAM de la Diputaci de Tarragona). Han estat els mateixos alumnes que han exposat el projecte a lalcalde i regidors i desprs han rebut un petit reconeixement amb un diploma i un petit obsequi.

Cal remarcar la importncia daquest projecte educatiu que va ms enll de la educaci energtica, ja que fomenta la interioritzaci i la clara conscienciaci de la importncia del no malbaratament energtic per part dels alumnes, tot traspassant-tho a la seva vida personal i a les seves llars. Tamb s important pel foment del treball en equip, les activitats diniciaci a la interpretaci de plnols, la lectura de les factures energtiques, la comunicaci, etc.....

Cal agrair la participaci i entusiasme de tot lequip directiu de lescola i grup hum que hi treballa, en especial al Josep Maria i a la Fina per la seva implicaci dins dels equips energtics, a lajuntament dAsc per impulsar el projecte i finanar-lo, a la Diputaci de Tarragona pel seu suport en el camp de la divulgaci, i sobretot als alumnes de cicle superior de lescola St Miquel que ho han fet possible. Grcies i Felicitats.

http://www.xtec.cat/ceipsantmiquel/

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38