Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Comença l’exposició pública del Pla de Gestió de la ZEC “Lagunas de Laguardia”

Limonium .L.U. està treballant en aquest document sota la supervisió del Govern Basc, des de la primavera de 2013

 

Des d’ahir dijous dia 2 de juliol, fins el dia 2 de setembre de 2015, estarà obert al període d’exposició pública del Pla de Gestió de l’espai Xarxa Natura 2000 “Lagunas de Laguardia”, situada al municipi alabès de Laguardia. Mitjançant aquest procés, es declararà aquest espai com a Zona d’Especial Conservació (ZEC). S’ha de recordar que les “Lagunas de Laguardia” són, a la vegada, Biòtop Protegit i Zona Humida RAMSAR.

Limonium .L.U. ha vingut treballant en el document de Pla de Gestió, sota la supervisió del Govern Basc, des de la primavera de 2013, pel que estem molt satisfets de que un treball de 2 anys vegi ara la llum per poder culminar, abans de final d’any, amb l’aprovació definitiva del Pla i la designació de la ZEC.

El pla de gestió ha redibuixat els límits antics del LIC, ampliant significativament la seva superfície per incorporar a l’espai protegit el màxim de parcel·les amb vegetació natural situades al voltant de les quatre masses d’aigua que comprèn l’espai (les llacunes endorreiques de Carralogroño, Musco i Carravalseca) i la bassa de El Prao de la Paúl, facilitant la connectivitat ecològica entre les mateixes. Tanmateix, actualitza les dades dels hàbitats i espècies de la Directiva i planteja criteris i normatives que busquen una gestió àgil i una millora en tots els factors de risc que amenacen aquests hàbitats singulars, incloent gran part de les conques vessants en una zona perifèrica de protecció (substancialment ampliada en el cas de El Prao de la Paúl).

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87