Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Comencem la restauraci duna nova zona humida a Colmbia

Nova implantaci del sector privat en la millora ambiental de zones humides

 

En el marc del Plan Padrino de Humedales dissenyat per lautoritat regional CAR, lempresa multinacional dalimentaci Polar ha contractat a Limonium per escometre la restauraci duna nova zona humida al municipi de Facatativ, Cundinamarca. Aquesta zona humida sanomena las Tinguas i est inserida al casc urb daquesta localitat en la qual lempresa Polar t la seva principal factoria a Colmbia.

Les actuacions que siniciaran durant aquest mes de novembre consisteixen en un tancament perimetral dissuasori, la retirada de lespcie invasora buchn, un cens daus, la creaci duna zona arbrada per atreure colibrs i el disseny i ubicaci de senyals interpretatives sobre el medi natural de la zona humida.

Amb aquestes actuacions inicials es vol assegurar la integritat fsica de la zona humida i comenar el procs dapropiaci social per part de les comunitats venes, que inclouen una escola. s a dir, el procs de transformaci dun espai periurb degradat a un espai pblic amb valor biolgic i social. En definitiva, traslladar a Facatativ lexits model desenvolupat al Humedal los Patos de Tocancip.

Val a dir que a los Patos continua el seu procs de restauraci, en aquests moments amb la implementaci del tancament perimetral. Les tasques dexcavaci de zones lliures daigua i retirada de buchn han perms que, durant aquest hivern, hagin tornat els necs migratoris canadencs Anas discors, que no havien estat vistos a la zona humida des de feia 25 anys, i que donen nom a lespai natural. 

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38