Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Comencem la restauració d’una nova zona humida a Colòmbia

Nova implantació del sector privat en la millora ambiental de zones humides

 

En el marc del “Plan Padrino de Humedales” dissenyat per l’autoritat regional CAR, l’empresa multinacional d’alimentació Polar ha contractat a Limonium per escometre la restauració d’una nova zona humida al municipi de Facatativá, Cundinamarca. Aquesta zona humida s’anomena “las Tinguas” i està inserida al casc urbà d’aquesta localitat en la qual l’empresa Polar té la seva principal factoria a Colòmbia.

Les actuacions que s’iniciaran durant aquest mes de novembre consisteixen en un tancament perimetral dissuasori, la retirada de l’espècie invasora “buchón”, un cens d’aus, la creació d’una zona arbrada per atreure colibrís i el disseny i ubicació de senyals interpretatives sobre el medi natural de la zona humida.

 

Amb aquestes actuacions inicials es vol assegurar la integritat física de la zona humida i començar el procés d’apropiació social per part de les comunitats veïnes, que inclouen una escola. És a dir, el procés de transformació d’un espai periurbà degradat a un espai públic amb valor biològic i social. En definitiva, traslladar a Facatativá l’exitós model desenvolupat al Humedal los Patos de Tocancipá.

Val a dir que a los Patos continua el seu procés de restauració, en aquests moments amb la implementació del tancament perimetral. Les tasques d’excavació de zones lliures d’aigua i retirada de “buchón” han permès que, durant aquest hivern, hagin tornat els ànecs migratoris canadencs Anas discors, que no havien estat vistos a la zona humida des de feia 25 anys, i que donen nom a l’espai natural. 

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87