Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Tanquem estudi del te de roca pel Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya

Comencem 2017 entregant un estudi de distribució i aprofitament del te de roca a Catalunya

 

En el marc del Projecte INTERREG SUDOE- VALUEPAM, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) està duent a terme una avaluació de l'aprofitament de l'espècie medicinal te de roca (Jasonia saxatilis) a Catalunya.

El CTFC ha encarregat a la nostra Empresa (Limonium) la realització d’un estudi prospectiu sobre la distribució del te de roca en relació als espais Natura 2000 i en el conjunt dels territoris que conformen part del Sistema d'Espais Naturals Protegits (SENP) catalans i la Realitat del seu aprofitament actual.

L'estudi s'ha realitzat consultant (via enquesta telefònica) als tècnics de l'Administració amb competències en la gestió d'espais naturals protegits i autorització per a l'aprofitament de l'espècie: gestors d'espais naturals protegits (en aquells espais que tenen un òrgan de gestió propi com els Parcs Nacionals, Parcs Naturals i Consorcis) i tècnics competents de les oficines comarcals i territorials de la Generalitat que són els encarregats de proporcionar autoritzacions en el seu territori administratiu.

Els resultats obtinguts per intentar conèixer el màxim d’informació sobre la realitat de l'aprofitament del te de roca, tant dins d'Espais Naturals Protegits com en la globalitat del territori en qüestió, s'han materialitzat mitjançant la creació d’un conjunt de fitxes individualitzades per cada espai protegit natural. En les fitxes es recullen les resultats amb dades diverses com els paratges on es troba la distribució, on es realitza recol·lecció, permisos demanats per la seva recol·lecció, legislació específica de regulació de l’espècie, etc...

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38