Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Entrevista en exclusiva a Miquel Torres a Hong Kong

Sebastiano Alba entrevista en exclusiva a Miquel Torres a Hong Kong, en el marc de la celebraci del "Wine Future 2011". En aquesta interessant entrevista el Sr. Torres parla, entre d'altres, d'enoturisme, del Priorat, de la Conca de Barber, de canvi climtic i de la iniciativa de les bodegues catalanes per a reduir la seva petjada ecolgica....tot seguit en fem un resum

 

Extractes de l'entrevista a Miquel Torres, 7/11/2011 a Hong Kong:

Si pogussim crear un event al Priorat, i aix valdria per a altres zones vitivincoles, que tingui el format del Wine Future de Hong Kong, segur que la mateixa diversitat de les regions podria crear les condicions ideals per potenciar-hi lenoturisme i el coneixement de la prpia comarca.

Lenoturisme s un recurs que hem daprofitar. En particular, al Peneds, s veritat que tenim una renda de posici, com ho t Barcelona, per lamant del mn del vi es mou, vol conixer i mentre visita les bodegues coneix lentorn, consumeix el territori on est hostatjat, i viu una experincia enriquidora.

Per aix, a Torres estem creant una xarxa de rutes on el vi no s lnic protagonista. Fem visitar els nostres clients i hostes les finques i installacions tant a Vilafranca, com al Priorat, la Conca de Barber o els Pirineus. El vi pot anar ms enll i necessitem concentrar-nos en nous mercats i fer-ho de forma eficient, pensant i actuant amb coratge i de cara al futur. Aquesta manera dactuar passa tamb per lenoturisme, per no s la nica via.

La indstria del vi t responsabilitats, naturalment, com altres sectors industrials, i treballar per crear riquesa significa tamb no empobrir o no comprometre el medi ambient.

Hem darribar al consumidor final amb un missatge clar de que nosaltres tamb estem actuant per proporcionar un futur millor

Per exemple, a Catalunya i en especial al Peneds, estem contribuint a crear un debat amb reconeguts professionals en producci i investigaci de vins i caves elaborats sota criteris de sostenibilitat, que han debatut i exposat les pautes i els mecanismes existents per ladaptaci  de la sostenibilitat a la vinya i el vi, per intentar aconseguir un protocol en el qual els vins ecolgics i els seus productors puguin aportar la seva feina sobre aquest nou protagonista de lescena econmica mundial: el canvi climtic.

Durant el passat mes de juny, a Barcelona, es va signar un primer acord mitjanant el qual ms de 300 cellers, durant els propers 8 anys, intentaran implementar a les seves estructures productives canvis oportuns per afavorir la reducci de la prpia petjada ecolgica.

A dia davui, ja shan apuntat almenys el 50% dels cellers. I no hi ha moviment tan important a tot el mn com el que est liderant Espanya en aquests moments.

Espanya s un gegant adormit (awakening giant) com ha explicat Robert Parker avui. Tenim un potencial molt gran a descobrir grcies a la diversitat del nostre territori. Per exemple,  a USA tenim poc ms de l1% del mercat. Aqu, a Hong Kong, mana Frana amb un 45% del mercat i nosaltres noms el 6%... massa poc pel que som, fem i representem.   

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38