Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Entrevista en exclusiva a Miquel Torres a Hong Kong

Sebastiano Alba entrevista en exclusiva a Miquel Torres a Hong Kong, en el marc de la celebració del "Wine Future 2011". En aquesta interessant entrevista el Sr. Torres parla, entre d'altres, d'enoturisme, del Priorat, de la Conca de Barberà, de canvi climàtic i de la iniciativa de les bodegues catalanes per a reduir la seva petjada ecològica....tot seguit en fem un resum

 

 

Extractes de l'entrevista a Miquel Torres, 7/11/2011 a Hong Kong:

 

 

“Si poguéssim crear un event al Priorat, i així valdria per a altres zones vitivinícoles, que tingui el format del Wine Future de Hong Kong, segur que la mateixa diversitat de les regions podria crear les condicions ideals per potenciar-hi l’enoturisme i el coneixement de la pròpia comarca.”

“L’enoturisme és un recurs que hem d’aprofitar. En particular, al Penedès, és veritat que tenim una renda de posició, com ho té Barcelona, però l’amant del món del vi es mou, vol conèixer i mentre visita les bodegues coneix l’entorn, consumeix el territori on està hostatjat, i viu una experiència enriquidora”.

“Per això, a Torres estem creant una xarxa de rutes on el vi no és l’únic protagonista. Fem visitar els nostres clients i hostes les finques i instal·lacions tant a Vilafranca, com al Priorat, la Conca de Barberà o els Pirineus. El vi pot anar més enllà i necessitem concentrar-nos en nous mercats i fer-ho de forma eficient, pensant i actuant amb coratge i de cara al futur. Aquesta manera d’actuar passa també per l’enoturisme, però no és la única via”.

“La indústria del vi té responsabilitats, naturalment, com altres sectors industrials, i treballar per crear riquesa significa també no empobrir o no comprometre el medi ambient”.

“Hem d’arribar al consumidor final amb un missatge clar de que nosaltres també estem actuant per proporcionar un futur millor”

“Per exemple, a Catalunya i en especial al Penedès, estem contribuint a crear un debat amb reconeguts professionals en producció i investigació de vins i caves elaborats sota criteris de sostenibilitat, que han debatut i exposat les pautes i els mecanismes existents per l’adaptació  de la sostenibilitat a la vinya i el vi, per intentar aconseguir un protocol en el qual els vins ecològics i els seus productors puguin aportar la seva feina sobre aquest nou protagonista de l’escena econòmica mundial: el canvi climàtic”.

“Durant el passat mes de juny, a Barcelona, es va signar un primer acord mitjançant el qual més de 300 cellers, durant els propers 8 anys, intentaran implementar a les seves estructures productives canvis oportuns per afavorir la reducció de la pròpia petjada ecològica”.

“A dia d’avui, ja s’han apuntat almenys el 50% dels cellers. I no hi ha moviment tan important a tot el món com el que està liderant Espanya en aquests moments”.

“Espanya és un gegant adormit (awakening giant) com ha explicat Robert Parker avui. Tenim un potencial molt gran a descobrir gràcies a la diversitat del nostre territori. Per exemple,  a USA tenim poc més de l’1% del mercat. Aquí, a Hong Kong, mana França amb un 45% del mercat i nosaltres només el 6%... massa poc pel que som, fem i representem”.   

 

FOTOS

faci clic per ampliar la imatge

 

Accés ràpid
Limonium S.L. C/ Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87