Estàs a: Pàgina principal > Novetats

Treball de camp a la zona humida " los Patos " del municipi colombià de Tocancipá

Visita i sessió brain-storming per a la redacció del “Plan de Manejo Ambiental”

 

FEMSA Coca-Cola ha contractat els serveis de LIMONIUM per a l'elaboració d'aquest Pla que està directament relacionat amb el conveni existent entre aquesta empresa i la Corporació Autònoma Regional de Cundinamarca dins del programa d'apadrinament de zones humides, pel qual s'encarrega de la planificació, recuperació i dinamització d'aquest petit aiguamoll de 2 ha que forma part del sistema d'aiguamolls associats a la plana al·luvial del riu Bogotà.

Així doncs, aquest dilluns dia 20 de gener hem realitzat una fructífera jornada de treball de camp al Aiguamoll acompanyats de diversos professionals colombians que estaran involucrats en l'elaboració del “Plan de Manejo Ambiental” d'aquesta zona humida de Tocancipá.

Aprofitant el bon temps, hem realitzat una visita completa al perímetre de la zona humida, podent constatar l'existència de comunitats vegetals típiques d'un aiguamoll colmatat, amb domini de Scirpus californicus, i de diverses espècies d'aus de gran interès, com Rallus semiplumbeus i Gallinula melanops ssp. bogotensis, com a mínim amb una parella de cada espècie. A banda, també s’han observat un mínim de 8 parelles de Chrysomus icterocephalus, 15 parelles de Gallinula chloropus i la presència d'espècies de limícoles com Vanellus chilensis, Tringa solitària iGallinago nobilis.

Hem fet un brain-storming en la mateixa zona humida que ha permès les aportacions de tots els participants (Fundación Humedales de Bogotá, Fundación Yoluka, Fundación Natural Planet, Fundación Naturaleza y Patrimonio, Cámara Verde de Bogotá)amb nombroses idees d'interès. S’ha pogut posar de manifest el gran potencial biològic de la zona humida, malgrat les seves importants problemàtiques, però especialment el gran potencial per a l'ús públic i la recreació, atenent a la seva ubicació annexa al nucli urbà de Tocancipá .

La jornada ha acabat amb un bon àpat típic al restaurant la Casona de Tocancipá.

Podeu veure fotografies de la jornada al nostre facebook

 

FOTOS

Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto

 

Accés ràpid
Limonium S.L C/Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87