Estàs a: Pàgina principal > Novetats

TALLERS PER A INFANTS, A LA 19ª FIRA DEL VI DE FALSET!

La realització de l’activitat “La Fira dels petits” ha permès als més petits de la Fira assistir als tallers d’educació ambiental. Aprofitant cartrons i revistes, els infants han elaborat un divertit raïm.

 

D’entre moltes de les actuacions realitzades a la 19ª Fira del Vi de Falset, durant els dies 3 i 4 de maig, els educadors de Limonium han organitzat l’espai infantil ubicat al mateix carrer Miquel Barceló, lloc on també es trobaven els diferents cellers del Priorat. L’espai infantil, dinamitzat pels educadors de Limonium, ha permès als infants de 5 a 12 anys, a través de tallers manipulatius, entrar en contacte amb els elements protagonistes de la Fira del Vi, de manera que a partir de la pràctica de diferents tècniques, els petits assistents han pres consciència del medi ambient i de la reutilització de residus, sobretot de revistes i cartrons alimentaris, tot elaborant, d’una manera activa i divertida, un divertit raïm. Amb la senzilla tècnica de caragolar els papers de revista mitjançant una vara de fusta, els nens i nenes han aconseguit formar uns tubs de paper fàcilment plegables i convertibles en espirals, suficientment rígids com per suportar el pes d’una copa, un got o una ampolla de vi. Els diferents espirals els han col·locat a sobre d’un cartró, formant la forma d’un gran raïm. Per altra banda, des de la vessant conceptual del món rural, el vi i l’agricultura, els petits, un cop acabat el taller, han gaudit d’uns murals tematitzats i ambientats en el Priorat i la Fira, de manera que han pogut formar part de la decoració d’aquests grans dibuixos que es trobaven al mateix espai infantil on es realitzava el taller. Els ceps, el raïm gegant, les muntanyes, els entorns naturals tant estimats i familiars del Priorat han acompanyat als nens i nenes durant l’estada a l’espai infantil i també han estat en contacte amb tots ells ja que els petits han intervingut en l’ambientació d’aquests murals, aportant-los color, vida i imaginació als dibuixos representatius del Priorat i del món que l’envolta.

Infants i educadors ens ho hem passat molt bé! Tots hem compartit un espai comú, i els petitons han format part de l’acte vinícola i firal, d’una manera divertida i educativa, sensibilitzats amb l’entorn natural, un entorn que ens dóna l’estimada natura, un entorn ple de riquesa, un entorn on els raïms, les terrasses, els ceps, les muntanyes, les fulles de parra, i molts d’altres elements d’interès natural han estat els nexes d’unió de la Fira i els infants. Els educadors de Limonium estem orgullosos d’haver acompanyat els nens i nenes durant l’estada dels petits als tallers de la Fira, i per tant, valorem molt positivament la realització d’aquests tallers on els nens i nenes han pogut plasmar, activament i molt motivats, coneixements sobre els entorns rurals i agrícoles, i a més a més aprenen, educativament, nous coneixements sobre l’entorn i la temàtica de la Fira, per tant, també han estat protagonistes de la present 19ª Fira del Vi del Falset. Així doncs, des de Limonium estem molt contents d’haver pogut formar part d’aquest acte i compartir la Fira amb els més petits de la Fira del Vi! Gràcies Priorat!

 

FOTOS

Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto

 

Accés ràpid
Limonium S.L C/Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87