Estàs a: Pàgina principal > Novetats

LIMONIUM EN UNA JORNADA DE RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL A L'ADMINISTRACI LOCAL

Assistncia a la jornada organitzada des del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconmiques. Hi vam ser al Castell de Miravet el 20 de setembre

 

La inauguraci de lacte va anar a crrec del Director General de Desenvolupament Local, Jordi Sala, que va ressaltar el paper clau de ladministraci pblica a lhora de promoure poltiques de gesti socialment responsable a les petites i mitjanes empreses del nostre pas com a formula per garantir el seu desenvolupament sostenible i la del propi territori.

Cal destacar lassistncia del Director General dEconomia Social Cooperativa i del Treball Autnom, Xavier Lpez . Segons el senyor Lpez El govern de la Generalitat de Catalunya vol convertir la Responsabilitat Social Empresarial en un projecte de pas i promoure la seva aplicaci a tots els estaments pblics de Catalunya, segons va anunciar dijous a Miravet el director general dEconomia Social Cooperativa i del Treball Autnom del Departament dEmpresa i Ocupaci, Xavier Lpez. Ms de 65 persones, entre representants de ladministraci pblica i professionals i experts en matria de desenvolupament local sostenible, van participar en la jornada La Responsabilitat Social a lAdministraci Pblica, organitzada a lemblemtic castell de la Ribera dEbre, en el marc del projecte de cooperaci interterritorial Gesti Sostenible Rural. 

Lpez va explicar que, amb la voluntat de treballar des duna perspectiva ms integradora, el govern de la Generalitat ha impulsat una comissi interdepartamental liderada des del mateix Departament de Presidncia, lobjectiu de la qual s definir una estratgia de foment daquest concepte que abordi tant la seva aplicaci interna en el s de ladministraci, com la seva aplicaci externa, en lmbit de la difusi. El director general va anunciar que la intenci del govern s que aquesta estratgia impliqui a la totalitat de les administracions pbliques del pas:  Generalitat, diputacions i administraci local.

La jornada va comptar tamb amb la participaci del Director General dIndstria i de la Petita i Mitjana Empresa del govern dArag, Javier Navarro, que va explicar el paper proactiu del govern dArag per fomentar, des de lany 2001, la Responsabilitat Social Empresarial a les empreses daquesta Comunitat; i de lexpert Josep Maria Canyellas, que va equiparar el paper de ladministraci local a una empresa a lhora de gestionar la seva responsabilitat social i va insistir en la necessitat de distingir entre laplicaci de bones prctiques de RSE i  ladopci duna autntica poltica de gesti de la RSE.

Lacte es va cloure amb un panell dexperincies pbliques entorn la RSE, en el qual la tcnica de lInstitut Municipal de Promoci Econmica de lAjuntament de Matar, Montse Cusachs va presentar la xarxa Retos de Territoris Socialment Responsables i el coordinador de programes del Consell General de Cambres de Comer de Catalunya, Oriol Tarrats, el projecte Interreg Cogita.

 

FOTOS

Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto
Descripcion de la foto

 

Accés ràpid
Limonium S.L C/ Méndez Núñez 16, 43004, Tarragona. Telf. 877 66 14 38