Estàs a: Pàgina principal > Sortides de descoberta

Sortides de descoberta

Les descobertes de l’entorn proper les centrem en espais propers al municipi o del municipi que presenten algun aspecte interessant per ser visitat, estudiat i potser, fins i tot gestionat. La majoria de municipis compten amb espais amb aquestes característiques, així doncs, nosaltres us hi acompanyem per dinamitzar la descoberta per mitjà de contes, jocs, dinàmiques i propostes de treball i estudi.

També us oferim un llistat d’espais, que per la seva naturalesa, mereixen ser visitat i coneguts. En el llistat següent no hem especificat les activitats que es duen a terme en el si de l’excursió, ni tampoc l’edat recomanada, si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us donarem totes les especificacions que facin falta.


Museu de Carros i Eines del Camp (Valls)
Eines, carros i instruments agrícoles formen part d'aquest museu. Els nens i nenes s'endinsaran en el món agrícola mediterrani per mitjà de contes i rondalles de pagesos d'anys enrere.

Aula d'Entorn Rural "Les Granotes" (Riudoms)
Aula especialitzada en amfibis i rèptils. El terrari i les basses fan que sigui un espai ideal per descobrir aquests animals. L'entorn privilegiat dóna l'oportunitat de relacionar els elements naturals amb l'obra de Gaudí. La granja amb els pollets completarà la visita.

Parc Botànic de Salou
Espai que conté plantacions pròpies del clima mediterrani i que permet observar espècies singulars i úniques.

Zoo de l'Alt Camp
Espai de descoberta d'animals de diferents indrets del món. Curiositats i característiques.

Granja de cargols, Helixcat (Puigpelat)
Visita a la granja i pràctiques d'helicicultor. Descoberta dels cargols.

Espai d'Interès Natural de la Punta de la Móra
Bosc de la Marquesa. Situat a llevant de Tarragona constitueix un del únics espais litorals que no ha sofert la febre urbanitzadora dels últims temps. Coneixement de boscos litorals i vegetació de roquissar costaner.

Platja Llarga (Tarragona)
Ecosistemes litorals. La platja com espai natural: aigua, sorra, flora i fauna.

Riu Francolí
Riu que neix a la serralada prelitoral, recorre el camp de Tarragona per desembocar a la ciutat de Tarragona. Descoberta d'un ambient ripari.

Parc Natural del Delta de l'Ebre
Es tracta d'un agroecosistema únic que permet apreciar dunes, maresmes i aiguamolls, a més de conreus tradicionals i una increïble diversitat de fauna.

Pont del Diable
El Pont del Diable o Aqüeducte de les Ferreres va ser construït pels romans per portar l'aigua del riu Francolí fins a la ciutat de l'antiga Tarraco. La vegetació mediterrània que l'envolta el fa un paratge ideal per descobrir el medi natural de les comarques tarragonines.

Muntanyes de Prades
Al bell mig de les comarques tarragonines formant part de la serrralada prelitoral s'alcen aquestes muntanyes. El clima determina una vegetació i una fauna característiques. La Mussara, La Roca Foradada, l'ermita de l'Abellera, el Tossal de la Baltassana, entre d'altres són alguns d'aquests paratges.

Espai d'Interès Natural de la Platja de Torredembarra i de Creixell
Aquest espai constitueix un dels únics paisatges de costa baixa de les nostres terres. La platja, les dunes o muntanyans i els salats determinen una flora i una fauna peculiar.

Cim de Montagut
Situat a la comarca de l'Alt Camp, al municipi de Querol, aquest cim representa un dels punts més elevats de les comarques tarragonines. Espai ideal per observar els canvis de la vegetació en les diferents alçades.

Castell-monestir de Sant Miquel d'Escornalbou
La visita al castell i la descoberta de l'entorn natural, resseguint el camí dels Frares, ens transportarà uns quants segles enrere. La visita a l'ermita de Santa Bàrbara, situada al cim del conjunt, ens ofereix una vista incomparable del Camp de Tarragona.

Riu Brugent
Afluent del riu Francolí neix a la Font de la Llúdriga. Al llarg dels anys la seva aigua ha estat aprofitada per l'home, un bon exemple és al poble de La Riba amb els molins paperers que es van començar a construir al voltant del segle XII.

Riu Gaià, Albereda de Santes Creus.
Al voltant del riu Gaià al seu pas pel municipi d'Aiguamúrcia, a Santes Creus, hi trobem un dels boscos de ribera més característics de les nostres comarques.

De l'ermita del Remei a Mas Forès i/o al Niu de l'Àliga (Alcover).
Sortida de descoberta de la vegetació mediterrània, els arbres: parts, fruit i flor, hàbitat. Descoberta d'un ecosistema ripari.

Sortida de muntanya
Descoberta de la vegetació i la fauna mediterrànies. Es pot realitzar a qualsevol bosquet o matollar del nostre territori.

Sortida a la platja
Descoberta d'un espai litoral: aigua i sorra. Flora i fauna. Es pot realitzar a qualsevol platja del litoral català.

Port de Tarragona
Descoberta del port pesquer, el port esportiu, comercial i industrial.

Deixalleria
Les deixalleries són instal·lacions que permeten fer una recollida selectiva d'aquelles fraccions dels residus municipals per a les quals no hi ha sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer.

Planta de compostatge
Tot allò que es diposita al contenidor de matèria orgànica va a parar en aquesta planta, on té lloc el procés de transformació d'aquesta matèria en adob orgànic.

Depuradora-potabilitzadora
Visita guiada a la depuradora del propi municipi per observar in-situ el sistema de depuració d'aigües residuals urbanes del nostre municipi.

 

Accés ràpid
Limonium S.L C/Elionor de Pallars, núm 5. 43764 - El Catllar. Telèfon 977 26 10 87