Biodiversitat, Notícies, Senyalització

Hem dissenyat diversos plafons divulgatius a la nova zona verda de Reus.

Img20231220110027
Un dels plafons dissenyats situat al barri Jardins de Reus, a l’altra banda de la riera i el polígon Dyna. Font pròpia (Andrea Camacho).

El projecte d’adequació de la riera de l’Abeurada ha estat impulsat per l’Ajuntament de Reus, i ha permès recuperar aquesta zona verda i convertir-la en un espai on gaudir de les activitats a l’aire lliure i del contacte amb la natura. Ha estat finançat amb fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, per a la realització d’accions destinades a la promoció d’estils de vida saludables.

La riera de l’Abeurada és un espai de gran valor ecològic que funciona com a corredor biològic, connectant diferents àrees naturals separades per barreres, com polígons, edificis i carreteres.

Captura De Pantalla 2024 01 18 131926 2
Nova àrea de biodiversitat protegida per la tanca i dos garrofers. Font pròpia (Ferran Aguilar).

S’ha creat una nova àrea de biodiversitat amb l’objectiu de preservar i fomentar la varietat d’éssers vius de flora i fauna. S’hi ha plantat vegetació per potenciar la presència dels insectes pol·linitzadors, però també de rèptils i micromamífers que s’alimenten d’aquests insectes i al seu torn serveixen d’aliment a altres animals, com els ocells.

També hem dissenyat una activitat d’educació ambiental. En un dels plafons pots obrir un codi QR que et portarà a una clau dicotòmica, un conjunt de preguntes que t’ajudaran a identificar els arbres d’aquesta zona verda recuperada. Podràs saber si estàs davant d’un garrofer, un freixe de fulla petita, un om, un àlber, un lledoner, etc.

Andrea Camacho Manzaneda Tarragona Reus Catalunya Comunicació Ciència Natura Divulgació
L’Andrea Camacho fent fotografies i identificant les plantes de l’entorn. Font pròpia (Ferran Aguilar).

Aquest nou espai verd està molt a prop del polígon Dyna, al costat de la zona d’esbarjo per gossos, i s’accedeix des del Carrer Vilafranca del Penedès o creuant la riera des del barri Jardins de Reus. Et convidem a passejar per la riera i visitar a aquesta zona verda que tant necessiten les ciutats.

Item added to cart.
0 items - 0,00